Vi har en lækker opskrift til jer der gerne vil forkæle jeres lille pelsbarn lidt ekstra. Og den kommer direkte fra Naturstyrelsens skovfoged – det er nemlig skovfogedens hjemmebagte hundekiks! Opskriften kommer fra Naturstyrelsen, så du ved, det er fyldt med naturlig kærlighed til vores pelsede kammerater.
Her på Mit-Pelsbarn.dk er der aktiviteter, der kræver både mere og mindre overskud og tid. Vi vil være ærlige og sige, at denne opskrift på Skovfogedens Hjemmebagte Hundekiks kræver lidt arbejde. Det er ikke lige noget, du smækker sammen på 15 minutter.
Skovfogedens Hundekiks bliver bedst, hvis du har en klat sovs at pensle med, det kan være en rest fra aftensmaden i går.
Opskriften tager også en del tid, da den har en hævetid på 5-6 timer samt bagetid på ca. 2 timer. Se denne opskrift mere som en kærlighedserklæring til din hund, der kræver tid og omtanke. Men tro mig, det er det hele værd!
Ingredienser til Skovfogedens Hundekiks
- 350 g rugmel
- 150 g hvedemel
- 4 dl lun kærnemælk
- 125 g dåseleverpostej
- 50 g gær
- En rest brun sovs eller evt. bouillon
Sådan gør du:
Trin 1: Lun kærnemælken og rør gæren ud i den. Når gæren er helt opløst, tager du din dåseleverpostej og pisker den ind i kærnemælken.
Trin 2: Nu er det tid til at tilsætte de to slags mel: rugmel og hvedemel. Så begynder æltefesten! Giv dejen en god omgang æltning. Når den er æltet godt, skal du samle den til klump og dække den med et fugtigt viskestykke. Lad den hæve i mindst 5-6 timer.
Trin 3: Når dejen er hævet, er det tid til at forme den til hundekiks. Det står dig frit for om du vil give dem en kreativ form som små kødben eller bare rulle dem til kugler som vi har gjort her. Du kan tilpasse størrelsen efter om din hund bedst kan lide små eller store godbidder.
Trin 4: Læg hundekiksene på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med bouillon eller en rest fortyndet, brun sovs. Sovsen kan du frit skifte ud efter sæson. Din hund vil elsker et strejf af andesovs, flæskestegssovs eller bare din egen traditionelle sovs. Har du ikke en rest sovs kan du lave bouillonvand til at pensle hundekiksene.
Trin 5: Nu er det tid til bagning. Sæt pladen ind i en kold ovn og tænd den på 175 grader alm. Ovn (ikke varmluft). Lad dem bage i ca. 2 timer, indtil de er gyldne og sprøde som en skovtur på en solskinsdag.
Der har du den, Naturstyrelsens opskrift på skovfogedens hjemmebagte hundekiks. Selvom den måske kræver lidt ekstra arbejde, kan du være sikker på, at din hund vil takke dig med logrende haler og en masse kærlighed. Håber du kan bruge opskriften, og får lavet nogle lækkerier til din pelsede bedste ven – som helt sikker vil elske dig for det!


Pingback: Opskrift på turbo nemme '2 ingredienser hundekiks' - Mit Pelsbarn